Навчальний візит в рамках проєкту Energy Transition 2022: Change Lab - Repower a Green Ukraine

17.06.2022
фото

З 3 по 6 червня 2022 року відбувся навчальний візит Change Lab: Repower a Green Ukraine 15 учасників з України до Берліну. Учасниками воркшопу стали науково-педагогічні працівники інженерного та архітектурного напрямів, українські студенти, що навчаються в закордонних ЗВО, представники бізнесу та громадянського суспільства. 

Це були три дивовижні та пізнавальні дні, насичені цікавими дискусіями, яскравими виступами спікерів від представників громадянського суспільства з Німеччини в межах різноманітних воркшопів та нетворкінгу, що проводилися одночасно. Крім того, особливою темою для обговорення стала тема "зеленої" відбудови України та пошуку сталих рішень у реагуванні на виклики, пов'язані із військовою агресією рф в Україні. 


Основні тематичні напрями навчального візиту:

фото

Сонячні енергетичні системи - разом з архітектором фотоелектричних станцій Астрід Шнайдер з Eurosolar учасники навчального візиту відвідали великі урядові будівлі в центрі Берліну, які було збудовано в межах проєкту «Solar Government Berlin». 


Енергопостачання урядових будівель здійснюється за рахунок децентралізованої системи на100% з відновлюваної енергії та складається з: комбінованих електростанцій, що працюють на біодизелі, виготовленому з ріпакової олії, фотоелектричних установок, охолоджувачів, осушувачів і випаровувальних охолоджувачів, а також компресійних охолоджувачів.

Більше за посиланням...

Перейти

 

фото

 

Вітряна теплоакамуляція  - навчальна екскурсія до «Енергетичного селища Нехлін» на півночі Берліна. У Нехлині (Німеччина) за допомогою вітрового теплоакумулятора опалюється ціле село (35 будинків). 


 Для цієї мети використовуюь надлишкову частину енергії вітру, яка не може бути передана в електромережу.  Прилеглі вітряні турбіни вітрового поля Нехлін виробляють близько 70 мільйонів кВт-год електроенергії на рік.  Невелика частина генерації (близько 5 %) утворюється в особливо вітряні дні. Ідея полягає в тому, щоб використовувати надлишок енергії для нагріву води у резервуарі з подальшим використанням для теплопостачання селища.  

Більше за посиланням...

Перейти

 

фото

 

Кооперативні та солідарні форми будівництва: учасники ознайомились з історію успішних краудфандованих та приватних проєктів у сфері соціального підприємництва в Німеччині та Україні у сфері розробки та будівництва off-Grid (автономних) та екологічних житлових будинків. Свої розробки та досвід презентували асоціація SoBaWi (Солідарне Будівництво) - мережа однодумців, що спеціалізуються на проєктування та будівництві таких еко-будинків та ГО "COMMUNITY. Social Projects Lab", які уже мають пілотні проєкти в Україні.


Solar TinyHouses: у дискусії учасників та напрямку подальшої реалізації проєкту, фокус залишається на розробці сталих рішень для внутрішньо переміщених осіб в Україні. Як побудувати невелике, дешеве, екологічно та енергетично незалежне тимчасове житло для ВПО з подальшою перспективою переорієнтації у проєкти екологічного туризму?

Інші новини
25
липня
Детальніше
Матеріали офлайн частини Літньої школи RE-ENERGIZE UKRAINE 2024
30-31 ТРАВНЯ 2024 ВІДБУЛАСЯ ІНТЕРАКТИВНА ОФЛАЙН ЧАСТИНА ЛІТНЬОЇ ШКОЛИ
01
червня
Детальніше
Онлайн вебінар - Підготовка до створення спільнот "зеленої" енергетики в Україні
24 травня 2024 р. відбувся другий вебінар із серії освітніх воркшопів у рамках роботи Літньої школи "RE-ENERGIZE UKRAINE": Підготовка до створення спільнот «зеленої» енергетики.
26
травня
Детальніше
Презентація практичного посібника "Створення спільнот "зеленої" енергетики в Україні
Посібник «Створення спільнот «зеленої» енергетики в Україні» розкриває перспективу залучення громадян до активної участі у енергетичному переході до відновлюваних джерел енергії в Україні
26
травня
Детальніше
Онлайн вебінар - Вступ до концепції спільнот "зеленої" енергетики
23 травня відбувся перший воркшоп із серії відкритих освітніх вебінарів у рамках роботи Літньої школи "RE-ENERGIZE UKRAINE".