"Зелена" енергетика для шелтерів та тимчасових поселень ВПО

27.05.2022
Civil Society Cooperation 2021

23.05.2022 року відбувся ознайомчий вебінар "Зелена" енергетика для шелтерів та тимчасових поселень ВПО". Вебінар організовано в рамках проєкту Repower a Green Ukraine 2022, що фінансується німецьким урядом та реалізується німецьким кооперативом WeChange у партнерстві з українськими ГО “Агенція сталого розвитку “СИНЕРГІЯ” та “Екоклуб”

 

Якщо раніше, у проєкті Civil Society Cooperation 2021 нашою основною метою було створення енергетичних кооперативів з відновлюваних джерел в Україні, то сьогоднішні реалії створюють для нас нові виклики, пов'язані перш за все з величезною кількістю ВПО та енергетичною кризою. Тому за погодженням і за підтримки німецького уряду наш проєкт переорієнтовано під більш нагальні потреби, пов'язані із розробкою сталих моделей забезпечення доступною і чистою енергією ВПО.

зображення

Проєкт складається з декількох етапів, зокрема передбачає навчальний візит до Німеччини, сертифікований онлайн курс "Проєктування фотоелектричних станцій з використанням професійного програмного забезпечення" та активностей на території України, у разі стабілізації ситуації.

 

На зустрічі презентовано перші два етапи проєкту та спікерів і експертів онлайн курсу — представників громадянського суспільства, науки та бізнесу.

В межах вебінару розглянуто загальну проблематику, світові кейси та існуючи пілотні проєкти, можливості програмного забезпечення та можливі технологічні рішення. Презентовано програму сертифікованого онлайн курсу "Проєктування фотоелектричних станцій із використанням професійного програмного забезпечення", що стартує у липні 2022 року.

wandellab.org

Крім онлайн курсу, презентовано програму навчального візиту до Німеччини ChangeLab2022 - спеціальна програма українсько-німецького партнерства у сфері «зеленої» енергетики та екологічного житла. Основною метою поєкту є розбудова сталого та безпечного для клімату майбутнього, незалежного від викопного палива. Ми шукаємо шляхи співпраці для розвитку таких проєктів в обох країнах. Ми обговоримо енергетичні кооперативи, сонячні, вітряні та біомасові станції, а також автономні системи, відвідаємо деякі «зелені» об’єкти в Берліні і, можливо, навіть побудуємо кілька прототипів тимчасового житла для біженців, які згодом можна буде використовувати для зеленого туризму.

Детально з програмою заходу можна ознайомитись за посиланням: https://2022.wandellab.org/green-ukraine/

 

Інші новини
25
липня
Детальніше
Матеріали офлайн частини Літньої школи RE-ENERGIZE UKRAINE 2024
30-31 ТРАВНЯ 2024 ВІДБУЛАСЯ ІНТЕРАКТИВНА ОФЛАЙН ЧАСТИНА ЛІТНЬОЇ ШКОЛИ
01
червня
Детальніше
Онлайн вебінар - Підготовка до створення спільнот "зеленої" енергетики в Україні
24 травня 2024 р. відбувся другий вебінар із серії освітніх воркшопів у рамках роботи Літньої школи "RE-ENERGIZE UKRAINE": Підготовка до створення спільнот «зеленої» енергетики.
26
травня
Детальніше
Презентація практичного посібника "Створення спільнот "зеленої" енергетики в Україні
Посібник «Створення спільнот «зеленої» енергетики в Україні» розкриває перспективу залучення громадян до активної участі у енергетичному переході до відновлюваних джерел енергії в Україні
26
травня
Детальніше
Онлайн вебінар - Вступ до концепції спільнот "зеленої" енергетики
23 травня відбувся перший воркшоп із серії відкритих освітніх вебінарів у рамках роботи Літньої школи "RE-ENERGIZE UKRAINE".