Запрошуємо представників громад запропонувати обʼєкти для переведення на «зелену» енергетику

05.05.2023

Запрошуємо територіальні громади взяти участь у проєкті розбудови «зелених» енергетичних спільнот «Civil Society Energy for Resilient Ukraine», що реалізується німецьким кооперативом WECHANGE eG (м. Берлін) у партнерстві з ГО «Агенція сталого розвитку «СИНЕРГІЯ» (м. Вінниця) та фінансується Міністерством закордонних справ Німеччини. Метою проєкту є сприяння розвитку зелених енергетичних спільнот та використання відновлюваних джерел енергії в Україні.

Проєкт передбачає проведення кейс-чемпіонату «RE-ENERGIZE UKRAINE» — конкурсу, в якому команда проєкту планує об'єднати небайдужих активістів (енергоменеджерів, студентів-енергетиків старших курсів, інженерів-енергетиків, громадські організації, активістів та інші зацікавлені ініціативні групи) для пошуку ефективних способів використання відновлювальних джерел енергії у громадах.

Запрошуємо громади взяти участь проєкті та запропонувати власний обʼєкт, який наразі є пріоритетним для громади для переведення на роботу від відновлювальних джерел енергії для опрацювання учасниками в рамках чемпіонату.

Наприклад:

— забезпечення електроенергією початкової школи, садочка;

— забезпечення тепло- чи електроенергією амбулаторії;

— забезпечення автономної роботи водонапірної станції та ін.

Результат переведення запропонованого обʼєкта на відновлювані джерела енергії повинен мати позитивний економічний або соціальний ефект для жителів та жительок громади.

Організатори очікують отримати від територіальних громад інформацію про реальний обʼєкт та опис наявних у громади ресурсів (наприклад, території для потенційного розміщення вітряків, сонячних панелей тощо, людські ресурси, потенційна підтримка бюджету ТГ). З наданої інформації команда проєкту сформує кейс — опис завдання, яке учасники будуть вирішувати в рамках чемпіонату.

Для ТГ це чудова можливість:

— долучитися до соціальної ініціативи та поліпшити співпрацю з екоактивістами на регіональному та національному рівні, долучити їх до розвʼязання своєї проблематики;

— отримати готові рішення щодо використання відновлюваних джерел енергії для потреб громади та обрати найкраще для потенційної реалізації;

— отримати підтримку у пошуку фінансування та в процесі впровадження запропонованого рішення;

— познайомитися з колегами та колежанками з інших ТГ та обмінятися досвідом;

— налагодити комунікацію з німецькими менторами у сфері відновлюваних джерел енергії (як ментори до проєкту будуть залучені українські фахівці, що мають досвід реалізації та управління проєктами ВДЕ, та представники німецьких енергетичних кооперативів).

Долучитися до проєкту: https://cutt.ly/D5NPnL5

Кінцевий термін подачі заявок (опису об'єктів) — 12 травня 2023 року о 16.00.

Більше інформації про проєкт та відбір заявок >>>

Інші новини
18
травня
Детальніше
Приєднуйтесь до Літньої школи "RE-ENERGIZE UKRAINE"!
Дата проведення: 17-31 травня 2024 року Формат: Онлайн вебінари та офлайн воркшопи
13
березня
Детальніше
АНАЛІТИЧНИЙ ЗВІТ "ІННОВАЦІЙНИЙ РОЗВИТОК БІОЕКОНОМІЧНОГО ПОТЕНЦІАЛУ УКРАЇНИ"
Результатати дослідження "Потенціал інноваційного розвитку біоекономіки в Україні"
01
березня
Детальніше
Нотатки Публічної дискусії «Перспективи інноваційного розвитку біоекономіки в Україні»
27 лютого 2024 р. у м. Вінниця пройшла публічна дискусія «Перспективи інноваційного розвитку біоекономіки в Україні»
03
лютого
Детальніше
Публічна дискусія "Перспективи інноваційного розвитку біоекономіки в Україні"
Запрошуємо вас взяти участь у Публічній дискусії "Перспективи інноваційного розвитку біоекономіки в Україні", де відбудеться презентація результатів фокус-групового дослідження "Потенціал впровадження біоекономіки в Україні". Подія відбудеться 27 лютого 2024 року о з 13.00 до 16.00 год., у м. Вінниця, Україна. Дискусію буде проведено у гібридному форматі.