Презентація посібника: Energy Cooperatives:How To

20.01.2022

Пропонуємо Вашій увазі посібник, що є продуктом проєкту «Civil Society Energy 2021», реалізованого wechange eG1, учасниками якого стали представники громадянського суспільства, муніципалітетів та бізнесу з України, Польщі та Німеччини. В рамках проєкту учасники обмінялися досвідом про співпрацю у сфері відновлюваної енергетики та разом розробляти ідеї щодо створення енергетичних кооперативів.

Повна версія посібника надається:

Click Me

Посібник було підготовлено як частину проекту, що узагальнює дослідження та роздуми про відновлювані джерела енергії та їх потенціал у сфері сталого розвитку в Польщі та Україні, та представляє можливі сценарії розвитку енергетичних кооперативів з організаційної, правової, економічної та соціальної точок зору.

Перший розділ Агнешки Шосток окреслює важливість, потенціал та проблеми розвитку відновлювної енергетики в Польщі, Україні та Німеччині. Наступний розділ Томаша Маржеца розглядає енергетичний перехід та правові проблеми кооперативного руху в Польщі. Статті дослідниць Олени Рубаненко та Вікторії Вострякової аналізують останні тенденції в секторі відновлюваної енергетики в Україні, потенціал енергетичної кооперації для забезпечення сталого розвитку країни та пов'язані з цим технічні та економічні аспекти. Фінансово-правові механізми вивчають Михайло Шомін, Марина Садкіна та Анна Пастух, провела аналіз нормативно-правових актів, які можуть бути корисними для всіх, хто займається створенням енергетичних кооперативів в Україні. У заключній статті Андрій Зінчеко, засновник першого українського енергетичного кооперативу у Славутичі розглядає рушійні сили трансформації муніципальної енергетики в українських громадах за рахунок енергетичних кооперативів.

WECHANGE – це кооператив активних представників громадянського суспільства, розробників і волонтерів, що обєднані єдиною метою - активного впровадження суспільних змін для забезпечення сталого розвитку у світі. WECHANGE здійснює підтримку громадських ініціатив, мереж та великих організацій в області цифровізації, віддаленої групової роботи, онлайн-комунікації та впровадженні найкращих практик і переваг цифрових мереж.

Інші новини
25
липня
Детальніше
Матеріали офлайн частини Літньої школи RE-ENERGIZE UKRAINE 2024
30-31 ТРАВНЯ 2024 ВІДБУЛАСЯ ІНТЕРАКТИВНА ОФЛАЙН ЧАСТИНА ЛІТНЬОЇ ШКОЛИ
01
червня
Детальніше
Онлайн вебінар - Підготовка до створення спільнот "зеленої" енергетики в Україні
24 травня 2024 р. відбувся другий вебінар із серії освітніх воркшопів у рамках роботи Літньої школи "RE-ENERGIZE UKRAINE": Підготовка до створення спільнот «зеленої» енергетики.
26
травня
Детальніше
Презентація практичного посібника "Створення спільнот "зеленої" енергетики в Україні
Посібник «Створення спільнот «зеленої» енергетики в Україні» розкриває перспективу залучення громадян до активної участі у енергетичному переході до відновлюваних джерел енергії в Україні
26
травня
Детальніше
Онлайн вебінар - Вступ до концепції спільнот "зеленої" енергетики
23 травня відбувся перший воркшоп із серії відкритих освітніх вебінарів у рамках роботи Літньої школи "RE-ENERGIZE UKRAINE".